אי התייצבות לשימוע

מרבית העובדים השכירים בישראל, כפופים למנהלים שעשויים להיות שבעי רצון מעבודתם, אך באותה המידה גם להיות פחות מסופקים ממנה. לפיכך חשוב להכיר את דרישות החוק בהקשר להליכי פיטורין. במקרים שבהם המנהלים מעוניינים לפטר עובד, בעקבות חוסר שביעות רצון או מסיבות אחרות, הם חייבים לזמן אותו קודם להליך שימוע לפני פיטורין

עובדים, בתרחיש כזה, יכולים לבחור להגיע לשימוע או באפשרות של אי התייצבות לשימוע. אולם חשוב להכיר את ההשלכות הנגזרות מן האופציה השנייה. אנחנו כאן כדי להסביר לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת בנושא, וגם כדי שתדעו איך עורך דין דיני עבודה קשור לכל זה.

short-form-img
לייעוץ ראשוני השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך 24 שעות:

    אי התייצבות לשימוע – משמעויות

    למעשה, כאשר מנהל מזמין עובד לשימוע לפני פיטורין, הוא למעשה נותן לו הודעה מוקדמת על כך שהוא מעוניין לפטר אותו. מעמד השימוע הוא מעמד שבו יכול העובד להשמיע כל מיני טענות מצידו, טענות שיוכלו לשכנע את המנהל להעניק לו הזדמנות נוספת. 

    ברגע שמתבצעת אי התייצבות לשימוע מטעם העובד, הוא למעשה מוותר על האפשרות שלו להציג את עמדתו. הסיטואציה הזו היא בהחלט אפשרית, והיא לא משנה את תמונת המצב כפי שהיא, אינה מעידה על הסכמתו של העובד לפיטורין, אינה הופכת את המצב להתפטרות מטעם העובד ועוד.

    מתי אי התייצבות לשימוע היא בעייתית?

    באופן כללי, אי התייצבות לשימוע היא זכותו של העובד, אולם קיימת סיטואציה שבה היא עלולה להפוך לבעיה. במידה והעובד יהפוך את מעמד השימוע למעמד נגרר, על ידי ניסיון לשנות את המועד ולא להופיע, או כל שיבוש אחר בהליך השימוע – הדבר עלול להוביל לכדי התנהלות חסרת תום לב מצידו, ולהוביל, בחלק מהמקרים, אפילו להליכים משפטיים.

    עורך דין דיני עבודה – רלוונטי לסיוע בהליכי שימוע וגם בהליכים משפטיים

    במידה והעובד מעוניין להימנע מאי התייצבות לשימוע, ומעדיף דווקא כן לקחת בו חלק – הוא רשאי בהחלט להיעזר בשירותיו של עורך דין דיני עבודה. עורך הדין יוכל ללוות אותו בשימוע, לוודא שהשימוע מתנהל כהלכה, וכן לייצג את העובד בהתאם לטענות שאותן הוא רוצה להציג בפני המנהל. 

    במקרים שבהם, מסיבות כאלו ואחרות, השימוע הופך להליך משפטי – רשאי העובד לשכור את שירותיו של עורך דין דיני עבודה לשם ייצוג ראוי ומכובד שלו בבית המשפט.

    האם אי התייצבות לשימוע היא תמיד המהלך הנכון?

    אי התייצבות לשימוע היא החלטה אינדיבידואלית לכל עובד. במקרים שבהם רוצה העובד לנסות ולהגן על מקום עבודתו, אי התייצבות לשימוע תהיה רעיון לא נבון עבורו. 

    לעומת זאת, במידה והעובד גם כך שבע ממקום העבודה, ובשורת השימוע דווקא מהווה סוג של הקלה עבורו, הוא בהחלט יכול לוותר על הנוכחות שלו בשימוע. מה שכן, במידה והתקבלה ההחלטה על אי התייצבות לשימוע, יש להקפיד על החלטיות ולהימנע מטרטור של המעסיק, שכאמור עלול להוביל להליכים חמורים יותר כנגד העובד.

    אי התייצבות לשימוע – לא עבירה על החוק

    במידה ועובד מסויים בוחר באי התייצבות לשימוע, חשוב שידע שהוא אינו עובר על החוק, אלא מתנהל בצורה חוקית וכשרה לחלוטין. במידה ונטען אחרת מצד המעסיק, והליכים משפטיים הם אופציה העומדת על הפרק, רשאי העובד להיעזר בעורך דין דיני עבודה שילווה אותו. 

    מועמדים לפיטורין? דעו את זכויותיכם

    במידה ואתם עומדים בפני הליך פיטורין וזומנתם לשימוע שאתם שוקלים להיעדר ממנו, מוטב להיוועץ לפני שנוקטים בכל פעולה שהיא, בעורך דין המתמחה בדיני עבודה. עורך דין דיני עבודה יסייע לכם להבין את ההשלכות המלאות של החלטתכם ובנוסף, גם לייעץ לכם בכל הנוגע לנושא של פיצויי פיטורין, על מנת שהליך הפיטורין יסתיים כהלכה וללא פגיעה בזכויותיכם כעובדים.

     

     

    לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו
    phone-icon052-860-3226 ⁩

      או השאירו פרטים ונחזור אליכם
      תוך 24 שעות:

      מאמרים מומלצים
      ייעוץ בוואטסאפ