נוסח מכתב פיטורין

הגשת מכתב סיום העסקה, הינה חובה על פי החוק, הן במקרה של פיטורין והן במקרה של התפטרות. המטרה בהגשת המכתב, היא הודעה של צד אחד לשני, על סיום יחסי העבודה. נוסח מכתב פיטורין המכתב יהיה שונה בין התפטרות לפיטורים, כמפורט בהמשך.

short-form-img
לייעוץ ראשוני השאירו פרטים ונחזור אליכם תוך 24 שעות:

    מהו מכתב סיום העסקה?

    מכתב סיום העסקה נקרא גם "מכתב התפטרות" או "מכתב פיטורין", כתלות בזהותו של הצד היוזם את סיום ההעסקה. החוק מורה על הודעה מוקדמת, בכל מקרה של רצון לסיים את תקופת ההעסקה, כאשר נוסח מכתב פיטורים וכן מועד ההודעה תלוי באורך תקופת ההעסקה.

    עובד המבקש להתפטר

    עובד מחויב להודיע מראש על כוונתו לעזוב את העבודה, באמצעות מכתב התפטרות. 

    מתי יש להגיש מכתב התפטרות

    מועד הגשת המכתב צריך להיות בהתאם לדרישות החוק, בנוגע להודעה המוקדמת שבה מחויב עובד או מעביד, המבקש להגיש מכתב סיום העסקה לצד השני, כאשר ישנם הבדלים באשר למועד ההודעה: השוני העיקרי הוא בין חובתם של עובדים שעבדו למעלה משנה לבין מי שעבד חודשים ספורים בלבד.

    מה יש לכתוב במכתב?

    במכתב התפטרות צריכים להיכלל הפרטים האישיים כמו שם העובד ושם המעסיק, המועד שבו נמסר המכתב בהתאם לחוק ההודעה המוקדמת וכן המועד המדויק שבו ההתפטרות תיכנס לתוקף. אם לעובד יש סיבה ברורה להתפטרות, העשויה לשמש אותו בעתיד כעילה לתביעה כנגד המעסיק, כדאי יהיה לו להכניס אותה לנוסח המכתב.

    חשוב מאוד לוודא כי המכתב התקבל על ידי המעסיק! ניתן להגיש את המכתב בכמה וכמה דרכים, בין אם ידנית, על ידי שליחה בדואר או במייל, אך מן ההכרח הוא לוודא את קבלתו, למניעת אי נעימות וכמובן – למניעת מחלוקות משפטיות בעתיד, בנוגע למועד ההודעה על סיום ההעסקה.

    פיטורים ביוזמת המעסיק

    פיטורים שמתרחשים ביוזמתו של המעסיק, יכולים לנבוע ממגוון סיבות, החל מחוסר שביעות רצון מתפקודו של העובד, צמצומים ועוד. נוסח מכתב פיטורים צריך להיות בהתאם למקובל בחוק ובנוסף לכך, המעסיק מחויב לערוך שימוע לפני פיטורין על מנת לאפשר לעובד להביע את הצד שלו ולנסות למנוע את סיום ההעסקה. חוק פיצויי פיטורים מסדיר באופן ברור כיצד יש לבצע תהליך סיום העסקה ובאיזה אופן יפצה המעסיק את העובד המפוטר.

    מתי המעסיק צריך להגיש את המכתב?

    המעסיק מחויב להודיע מראש על כוונתו לפטר את העובד, באמצעות מכתב פיטורין. המכתב ישמש הודעה מוקדמת על פי החוק, במידה והוא נמסר מספיק זמן מראש – על פי תנאי ההודעה המוקדמת. עם זאת, המעסיק והעובד רשאים להחליט מראש על תקופה ארוכה יותר ממה שהחוק דורש, כדי להגן על כל אחד מן הצדדים במקרה של רצון להתפטר מצד העובד, או לסיים את ההעסקה – מצד המעביד.

    כיצד כותבים מכתב פיטורים ומה יש לכלול בו?

    נוסח מכתב פיטורים צריך לכלול את כל הפרטים הטכניים הנדרשים, לרבות הודעה מוקדמת על פי החוק. בנוסף, המעסיק מחויב בזימון העובד לשימוע בטרם יוחלט סופית על פיטוריו, לכן במידה שהתרחש שימוע לפני פיטורין, ניתן לכלול את סיכום הפגישה במכתב סיום ההעסקה. 

    ממה יש להיזהר במכתב?

    מעסיקים צריכים לשים לב למשמעויות השונות, שיכולות לעלות מן הדברים הכלולים במכתב הפיטורים שהם מגישים לעובדים. תוספות שאינן הכרחיות, מוטב שלא ייכנסו למכתב כלל, בעיקר אם המעסיק איננו בטוח באשר להצדקה של סיבת הפיטורים, שעלולה להוות עילה ברורה לתביעה – משמע שתיחשב בתור פיטורים שלא כדין – ויהיה קל עוד יותר להוכיח זאת, באם תהיה כתובה במכתב עצמו.

    מה עושים במקרה של פיטורין ללא מכתב?

    חשוב לקבל ייעוץ של עורך דין דיני עבודה ולמצות את כל הזכויות המגיעות לעובד, במידה שיש חשש שהתרחשו פיטורין שלא כדין. עורך הדין משה וקרט מנוסה בייצוג וליווי עובדים ומעסיקים, בתהליכים משפטיים הקשורים בסיום העסקה.

     

    לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו
    phone-icon052-860-3226 ⁩

      או השאירו פרטים ונחזור אליכם
      תוך 24 שעות:

      מאמרים מומלצים
      ייעוץ בוואטסאפ